غلبه جنبه های اقتصادی و اجتماعی کرونا بر جنبه های پزشکی
کد خبر: 3900297
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۹

غلبه جنبه های اقتصادی و اجتماعی کرونا بر جنبه های پزشکی

یک جامعه شناس، با بیان اینکه فقر و نابرابری در روزهای کرونایی بیشتر خودش را نشان می دهد، متذکر شد: با گذشت زمان جنبه های اقتصادی و اجتماعی آن پررنگ تر می شود.

رضا علیزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان در گفت وگو با ایکنا از گیلان، با بیان اینکه ایران در ماه های اخیر درگیر بحران کروناست، اظهار کرد: این بیماری همه گیر و فراگیر بعد از گذشت 100 سال از بیماری های همه گیر، جهان و ایران را با مشکل مواجه کرده است.

وی ادامه داد: در بدو شکل گیری این بیماری بیشتر جنبه های پزشکی و مرگ و میر و ابتلا و نکات بهداشتی برای همگان مهم و حیاتی است، اما با گذشت زمان جنبه های اقتصادی و اجتماعی آن پررنگ تر می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان، با اشاره به درگیری گروه های مختلف مردم با بحران کرونا، اضافه کرد: مشکلات اقتصادی کشور موجب می شود که ما به موضوع نابرابری ها توجه کنیم. در واقع بحران ها معمولا شکاف های اقتصادی و نابرابری های اجتماعی را در جهان افزایش می دهد.

علیزاده، با بیان اینکه عالمان اجتماعی و اقتصادی توجه ویژه ای به بحران ها دارند، گفت: بحران های اخیر کشور از جمله تحریم و کاهش قیمت نفت و عدم تحقق بودجه، اداره جامعه را سخت تر می کند و مشکلات شهری همچون حاشیه نشینی و آسیب های اجتماعی و تعدد کارگران فصلی و روزمزد نشان می دهد که باید به گروه های اجتماعی پایین دست توجه شود.

وی فقرا را قشر آسیب پذیر جامعه در بحران ها دانست و تصریح کرد: بحران ها به قشر فقیر و محروم جامعه ضربات مهلکی می زند و این قشر در بحران کرونا از سایر طبقات اجتماعی ضعیف تر هستند، زیرا پیامدهای بهداشتی ناشی از عدم آگاهی، بیماری های زمینه ای و نبودن نقدینگی برای رجوع به پزشکان برای فقرا و محرومان بیشتر است.

این جامعه شناس، با بیان اینکه فقر و نابرابری در روزهای کرونایی بیشتر خودش را نشان می دهد، متذکر شد: براساس نظرسنجی ها تنها یک سوم جامعه می توانند بیش از سه ماه قرنطینه خانگی را تحمل کنند و سایر گروه های اجتماعی و اقتصادی چنین توانی ندارند و حتما باید به کار مشغول شوند تا معاش خودشان را تامین کنند.

وی نقش حاکمیت و دولت را در پدیده کرونا بسیار حیاتی و اثرگذار دانست و عنوان کرد: دولت ها باید چتر حمایتی خودشان برای گروه های اجتماعی و اقتصادی ضعیف باز کنند و علاوه بر شناسایی آنان، اقدام به ارائه خدمات به موقع کنند.

علیزاده، با بیان اینکه گروه های فقیر و محروم مورد هجوم مشکلات اقتصادی هستند، خاطرنشان کرد: بسیاری از کاسبان و دست فروشان بازار خودشان را از دست داده اند و این خلاء اقتصادی به راحتی قابل پر شدن نیست؛ البته حمایت از این گروه ها وظیفه دولت است، اما دولت به تنهایی نمی تواند این شکاف را جبران کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان، با اشاره به نقش آفرینی سازمان های مردم نهاد در بحران کرونا، اضافه کرد: خیرین و گروه های مردمی طی دو ماه اخیر نشان دادند که نقش مهمی در کاهش آلام و دردهای جامعه دارند و با تولید ماسک و خرید لوازم بهداشتی به اقشار ضعیف کمک کردند.

وی با تاکید بر لزوم شناسایی هدفمند اقشار فقیر و محروم و جامعه، گفت: در حال حاضر مشکل تامین لوازم بهداشتی مردم رفع شده و اکنون باید کمک های مردمی به خانواده های دارای مشکلات اقتصادی حاد اختصاص یابد. برای ارائه خدمات هدفمند در مواقع بحرانی نیازمند یک مطالعه جامع و آسیب شناسی از اقشار جامعه هستیم.

انتهای پیام
captcha